Corona

Tiltak i forbindelse med Corona-pandemien

Borettslaget har økt renholdet på gulv over alt i blokka. I tillegg blir alle dørhåndtak og gelender vasket med klor jevnlig. Men det er nødvendig at hver enkelt også passer på egen hygeiene og beskytter seg selv. Gjennom å beskytte seg selv tar man vare på de andre!

Vaskeriet er et sted der mange møtes. Derfor har borettslaget satt opp en utslagsvask med tilgang på varmt vann og såpe. I følge sykepleierne som bor i blokken er å vaske seg grundig med såpe og vann det mest effektive mot virus. Antibac bruker ofte folk for lite av for å at det skal ha effekt. Det trengs minst 5 ml for å virke. Mindre mengder gir falsk trygghet. Derfor anbefales såpe og vann.

Ved å vaske over blanke flater samt knapper på vaskemaskiner før og etter bruk minimeres sjansen for overføring av virus.

Vinylhansker er satt frem for de som ikke vil ta direkte på flater der andre har tatt.

Klor har egentlig mest effekt på bakterier, men kan virke til en viss grad mot virus og. (iflg info på radio) Å rengjøre fysisk med vanlig vaskemiddel  er helt greit.

Dørvrideren på hoveddøren er det eneste stedet de aller fleste beboere berører hver dag. Jo flere som bruker papir når de tar i dørvrideren, jo mindre fare for smittespredning. teoretisk kan en infisert postmann eller et pizzabud ta smitte med fra området rundt  og legge igjen på dørhåndtaket.

Copyright ©  All Rights Reserved